Mathijs Zwinkels

Ervaringsdeskundige

Biographie

Mathijs Zwinkels heeft In 2015 Universiteit van de Straat opgericht. Mathijs kwam op jonge leeftijd in aanraking met de straatcultuur. In deze periode voldeed hij niet aan het profiel van een voorbeeldige burger, integendeel. Hij liet zich in met verkeerde activiteiten binnen de verkeerde kringen. Jaren verstreken voordat hij – met succes – tot inkeer kwam en zijn leven een positieve wending gaf.

Hij studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam ‘Social work’ en behaalde met genoegen zijn diploma. Na zijn studie werkte hij bij diverse justitiële en maatschappelijke organisaties waar hij ruime ervaring opdeed met vraagstukken op de gebieden van Openbare orde en Veiligheid en het Sociaal domein.

Zijn jarenlange ervaring binnen de straatcultuur en als professional vormen nu een belangrijke basis voor zijn workshops, gastlessen, lezingen en trainingen. Vanuit de Universiteit van de Straat weet hij dit op heldere, indringende, humorvolle en overtuigende wijze over te brengen. Mathijs publiceerde in diverse vakbladen en was spreker bij diverse publieke debatten.