‘In samenwerking met Mathijs hebben we voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid een Masterclass georganiseerd voor voornamelijk beleidsmedewerkers die binnen Justitie werkzaam zijn. Deze werd achteraf door de deelnemers met een gemiddelde van 8,5 beoordeeld. Wat men vooral waardeerde was dat inzichtelijk werd waarom jongeren met een LVB zijn oververtegenwoordigd binnen de criminaliteit en waarom het juist voor beleidsmedewerkers van belang is om dit te beseffen en actief rekening te houden met hun beleid’.

Arend LockBeleidsmedewerker, Ministerie Justitie en Veiligheid

‘Een heldere uiteenzetting over straatcultuur en handvatten over hoe om te gaan met jongeren uit een straatcultuur.

Vooral de aanvullingen vanuit eigen ervaring waren zeer waardevol, even meekijken in het hoofd van een ervaringsdeskundige.”

 

Marcel DekkerRe-integratie consulent, gemeente Amsterdam

‘Mathijs is in staat een uniek perspectief te bieden op het gebied van straatcultuur en criminaliteit’.

Manon Schouten
Manon SchoutenPsycholoog en begeleider bij Maaszicht

Geen wetenschappelijk onderbouwde theorieën, maar keiharde straatrealiteit! Mathijs zet met zijn training iets unieks neer dat maar weinig professionals voor elkaar krijgen. Vanuit zijn eigen ervaring weet hij de (vaak ongeschreven) regels, tactieken en waarheden van de straat op indringende wijze over te brengen op de zaal. Binnen de rollenspellen die Mathijs met zijn publiek speelt, lijkt de intimiderende sfeer van de straat je op sommige momenten bij de keel te grijpen..

Jeroen van den broek
Jeroen van den BroekPartner in crime

Als organisatie Amerpoort hebben wij nauw samengewerkt met Mathijs. We hebben twee succesvolle programma’s mogen ontwikkelen voor zowel cliënten als begeleiders. Mathijs heeft d.m.v. een interactief programma zijn praktijkkennis omgezet naar praktische handvatten. Hij weet mensen aan het denken te zetten en te motiveren tot ander gedrag. Hij heeft voor ons als organisatie veel mogen betekenen en zien uit naar een verdere samenwerking!

Jurrien Booman
Jurrien BoomanKerngroep- en taakhouder ‘middelengebruik’ Amerpoort

Mathijs Zwinkels is een gedreven vakman die op indringende wijze veelzijdige informatie biedt, praktijkgerichte trainingen verzorgt en dynamische workshops geeft over straatcultuur, overlastgevende jongeren en over mensen met een Licht Verstandelijke Beperking en criminaliteit. Hij combineert doorleefde eigen – en beroepsmatige ervaringen met theoretische kennis en hij geeft praktische tips die (non)professionals en anderen inzicht geven in deze materie en hen helpen beter om te gaan met deze doelgroep.

Huub WiltschutIntervisor, extern deskundige en docent, redactielid van vakblad SoziO.